• Af Jesper Rasmussen
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Psykoterapi

Tidlige traumatiske begivenheder kan bidrage til udvikling af spiseforstyrrelser

Er det, hvad du spiser … eller hvad spiser du?

Nyere forskning viser, at manglende støtte fra familien efter psykiske traumer i barndommen kan bidrage til livslange spiseforstyrrelser. Fysisk fejlernæring kan altså afspejle en mangel på følelsesmæssig næring i en traumatisk barndom.

Jérica Berge, ph.d. og kolleger fra University of Minnesota har netop offentliggjort en artikel i maj måned i Journal of Clinical Nursing der viser, at alt for lidt støtte i perioder med misbrug, familiemedlemmers død eller hospitalsindlæggelser kan udløse kraftige spiseforstyrrelser.

Men det er ikke altid de mest oplagte traumer, som fører til alvorlige spiseforstyrrelser som bulimi og anoreksi. Selv skole, hjem og job overgange kan vise sig at være ødelæggende for en persons selvværd, hvilket altså kan resultere i spiseforstyrrelser.

Dr. Berge undersøgte 26 kvinder og en mand i behandling på et ambulatorium med speciale i spiseforstyrrelser med henblik på at finde ud af, om der var sammenhænge mellem familieliv og udvikling af spiseforstyrrelser.

Disse patienter led af anoreksi, bulimi og andre spiseforstyrrelser, og alle delte det fælles tema at de havde været udsat for traumatiske oplevelser i barndommen.

Undersøgelsen er ikke randomiseret, så man skal være forsigtig med de endelige konklusioner, men du kan læse hele artiklen i maj 2012 udgaven af Journal of Clinical Nursing.

 

Kilde: nicabm

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)