• Af Jesper Rasmussen
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Psykoterapi

MINDLESS EATING

MINDLESS EATING – Ville du opdage, hvis dine Popcorn var gamle?
Kender du det, at man bare bevidstløst spiser popcorn eller chokolade – uden at mærke efter om, det egentligt smager godt, er friskt eller om man er sulten?
Læs her, hvordan et forskningsprojekt afslører, hvordan mindless eating er en del af et større problem, når det kommer til sunde spisevaner.

Brian Wansink, ph.d., leder af Cornell Food and Brand Lab har netop lavet en undersøgelse om indtagelse af popcorn i biografer.
Han uddelte gratis 5 dage gamle popcorn til alle, der har havde købt en billet til en bestemt forestilling i Chicago Area biograferne. Popcornene blev delt ud i to størrelser: medium og large, og blev tilfældigt fordelt.

Efter filmen indsamledes popcorn bægrene, og forskerne vejede hver beholder for at afgøre, hvor meget popcorn var blevet spist.
Folk, der fik de store spande spiste i gennemsnit 173 flere kalorier end de mennesker, der havde de mellemstore spande.

Adspurgt, om de følte, at den større beholder ville få dem til at spise mere, mente et stort flertal, at størrelsen af ​​containeren ikke havde påvirket deres popcorn indtag.

Hvad er moralen i denne fortælling? Selv gamle ikke velsmagende fødevarer spiser vi når det er til rådighed, og jo mere der er til rådighed, jo mere spiser vi.

Mindless spisning er en del af et større problem, når det kommer til sunde kostvaner.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

I næste uge skriver Psykoterapeut, MPF Anna Bentzen på bloggen om MINDFULL EATING, som er udtryk for det modsatte. Anna beskæftiger sig dagligt med, hvordan bevidst nærvær i forbindelse med indtagelse af alle fødevarer giver radikalt anderledes muligheder for at opbygge gode vaner.

Husk at du altid er velkommen til at dele af dine egne erfaringer, her på bloggen.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)