• Af Søren Bruun
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Psykoterapi

Jørgen Groth – Det indre parforhold

Her er nogle eksempler på hvilken betydning det indre parforhold kan have:

Et eksempel: En kvinde drømmer at en mand er på vej ind gennem hendes soveværelsesvindue. Hun vågner op med stor skræk. I sin undersøgelse af denne drøm opdager kvinden, at manden i drømmen er en side af hende selv og at hun er bange for ham. Hun opdager også at den angst er projiceret ud i den ydre verden og har ført til angst for mænd generelt. Og at hun i sit liv beskytter sig mod disse mænd.

Et andet eksempel: En mand drømmer om en kvinde der ligger voldsomt kvæstet på et operationsbord og tilsyneladende er ved at dø. Manden vågner op fuld af voldsom omsorg for kvinden. Manden opdager at kvinden i drømmen er en side af ham selv og at hans omsorg er projiceret ud på kvinder i den ydre verden generelt. Og han opdager at han generelt er optaget af at passe på kvinder eller undgår dem, fordi de er så skrøbelige. Samtidig bliver han klar over, at han i mange år har stålsat sig for ikke at drukne i sin omsorg for kvinder.

Det kan være en stor fordel at det modsatkønnede i os er nogenlunde tydeligt og sundt og rask og at relationen mellem de to køn på det indre plan er nogenlunde OK.

Derved er vores muligheder for at kunne skabe en velfungerende relation til det andet køn i den ydre verden en hel del bedre.

Heldigvis har vi drømme, symboler og billeder fra det ubevidste, som bla fortæller om det modsatkønnede i os.

Derved får vi informationer, upåvirket af censur og ønsketænkning om: hvem er jeg, hvordan er karakteren af de indre delpersonligheder og relationen mellem dem?

Opdager vi fx at visse delpersonligheder er skadede eller relationen mellem dem er mangelfuld, véd vi at opmærksomhed på dem ofte vil ændre dem. Det véd vi fra gestaltterapiens paradoksale ændringsteori, Jung og fra selvpsykologien.

Sigtet med workshop’en er således: At opdage hvem jeg er og hvordan jeg er på det indre plan med hensyn til de to køn.

Håber at se dig til workshoppen – tilmeld dig her

Mange hilsner
Jørgen Groth

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)