• Af Nina Reventlow
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Psykoterapi

Interview med Dorte, psykoterapeut studerende på HOLD T3

Jeg kender Dorte og i samtalen bliver jeg mindet om, at det i sin tid var mig, der foreslog hende at deltage i et Gratis Kursus på KGI. Siden da, er det faktisk første gang, vi taler så direkte om hendes valg af psykoterapien som fag og gestaltterapien som retning og ikke mindst om, hvorfor valget faldt på psykoterapeut uddannelsen hos Københavns Gestalt Institut.

Hvorfor blev Gestaltterapien din retning?
“Jeg havde besluttet mig for, at jeg gerne ville være psykoterapeut og undersøgte flere steder. Så mødte jeg dig Nina, som foreslog, at jeg skulle deltage i Gratis Kursus ved Marianne Horst på Københavns Gestalt Institut.
På det tidspunkt vidste jeg ikke rigtig, hvad gestaltterapi var, men den weekend fik jeg en indføring i, hvordan man får øje på sig selv gennem gestaltterapeutiske metoder – det var det jeg faldt for. I løbet af den weekend blev jeg klar over hvad gestaltterapi var.“

Hvorfor faldt valget på KGI?
“Den introduktion, jeg fik gennem Gratis Kurset, var så grundig og nænsom og jeg følte mig så godt taget i mod. Jeg besluttede mig umiddelbart efter for at starte på et selvudviklings kursus (Kursus i Personligt Lederskab) og det gjorde mig meget mere klar til at starte på selve uddannelsen til psykoterapeut“

Lever KGI op til de forventninger du havde?
“Jeg synes, jeg får en fantastisk kompetent undervisning igennem Karenn Nielsen som er utroligt dygtig, og som jeg lærer så meget af og som jeg føler mig så set af. Udover Karenn, som er pædagogisk ansvarlig for mit hold, oplever jeg, at KGI trækker super dygtige eksterne lærerkræfter ind – folk som Hanne Hostrup, Jørgen Groth – fantastisk mand og Folmer Blume Leide.
Jeg er personligt meget glad for de foredrag og workshops KGI udbyder og som jeg gør flittigt brug af. Bl. a. Malcolm Parlett og hans foredrag om feltteori var meget inspirerende. Det er i det hele taget inspirerende at opleve gestaltterapien fra forskellige vinkler og gennem forskellige mennesker. Så oplever jeg, at der er en god rytme i undervisningen – læringen kommer i en takt som giver mening og passer til min proces. Og så er der gode og relevante litteraturlister.

Netværk er vigtigt! Jeg vil gerne møde de andre hold noget mere – det er også en kilde til inspiration.“

Hvordan manifesterer den læring du modtager sig i din dagligdag?
“Jeg kan tydeligt mærke den forandring, jeg selv har været igennem – der bliver lidt mere plads i skjorten”, siger hun metaforisk. ”Jeg er blevet mere rummelig – bliver ikke vred eller såret, når jeg bliver ramt – jeg kan bedre rumme andre mennesker – det er nok det vigtigste.

“Jeg har fået en stor forståelse for og opmærksomhed på min egen grænse. Det har ført til en større adskillelse mellem Jeg og Du og der er ikke længere så meget konfluens i mit liv. Det giver ro og mening. Før i tiden kunne jeg godt blive lidt forvirret, over de relationer jeg var i, men fordi jeg i dag har en øget opmærksomhed på, hvad det er der sker, er betydningen af adskillelsen mere klar for mig. Giver det mening?

“Jeg kan mærke, at jeg har gået igennem en selvudvikling – en proces, som har gjort, at jeg nu kan afgrænse mig. Jeg tager ikke længere hele verden ind. Før i tiden føltes det som, alt lå på mine skuldre – nu er jeg mere fri – mere rummelig. Jeg har fået øje på min øje på min måde at være i verden på – og det har jeg kunnet forholde mig til – og ændre og det er dejligt“, siger hun med en lethed i stemmen

Hvordan forestiller du dig at kunne bruge din uddannelse?
”Jeg forestiller mig, at der er mange måder, jeg kan bruge den på”, siger hun ”Min fysioterapi koblet med gestaltterapien giver meget mening – koblingen består blandt andet i den måde man i den nye gestaltterapi arbejder med nervesystemet på, som passer meget fint til fysioterapien. For eksempel i forhold til angst, hvor der er en synergi mellem krop og psyke – og det samme oplever jeg i smertebehandling. I forhold til psykosomatiske symptomer er det en unik kombi. Det var lige præcis det, jeg ledte efter og det har jeg fået.”

Hvad er særligt ved KGI?
”Det særlige ved KGI er, at der er en god og tryg stemning – jeg kan lide at komme i huset og jeg glæder mig til vores internat ophold på Lisegården. Jeg har mødt nogle skønne mennesker. Jeg ser altid frem til at skulle mødes med mit eget hold men også med studerende fra andre terapeuthold. Min oplevelse er, at det er et fag, der tiltrækker gode mennesker”, siger hun med et eftertænksomt smil.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)