• Af Nina Reventlow
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Psykoterapi

Awareness – vejen til gestalt

Awarenessbegrebet er helt centralt i gestalt og hænger sammen med vores evne til at være i kontakt med os selv og vores omgivelser. Kvaliteten af denne kontakt hænger nøje sammen med flowet mellem vores tre awarenesszoner. Altså evnen til at være i kontakt med alle vore sanser, så vi er i stand til både at lytte, tænke og mærke efter når vi relaterer os til andre. Når awarenessprocessen afbrydes eller begrænses, hvilket bl.a. sker når vi presses for meget, reduceres vores evne til selvregulering. Dette betyder at vi ikke er i stand til at handle og træffe beslutninger ud fra vores behov. En udviklet awarenessproces gør os i stand til at bruge vores ressourcer optimalt. Når vi har en høj grad af awareness, og har adgang til alle vores sanser, bliver beslutninger og handlinger baseret på det bredest mulige grundlag – vores tanker, erfaringer, viden, kropsfornemmelser og følelser inddrages således alle i organiseringsprocessen. Jo bedre awareness flow, desto mere fleksibel bliver personligheden også og vores evne til at leve et balanceret liv. Awareness er dermed en forudsætning for, at vi kan udvikle os optimalt.

 

Vidste du, at der er direkte sammenhæng mellem awareness og at lede sig selv – at kunne bevare sit eget personlige lederskab?

 

Vidste du at flow i awarenessprocessen er en forudsætning for god kontakt til dig selv og med andre?

 

At arbejde med awareness er en kunst ikke mindst i arbejdet med andre mennesker, og det er et af de helt centrale begreber på alle vores uddannelser, hvad enten du vælger gestaltpractitioner, gestaltterapeut eller vores nye Masterclass for psykoterapeuter og psykologer.

Det kan du læse mere om her, eller i GESTALT –vejen til øget awareness.

 

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)