• Af Nina Reventlow
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Coaching

Konflikthåndtering

På KGI mener vi, at konflikter er en naturlig og nødvendig del af livet, og vi mener at det ligefrem er med til at udvikle vores personlighed. Konflikt handler om grænser og forskellighed og kræver en eller anden form for forhandling. Konflikter kan i bedste tilfælde løse problemer og dermed skabe plads til en ny virkelighed, plads til ressourcetænkning og accept af hinanden og hinandens forskelligheder. Konflikter er et udtryk for manglende erkendelse eller accept af hinandens forskelligheder og holdninger og opstår oftest, når vi forsøger at gøre hinanden ens eller forsøger at overbevise hinanden om vores holdninger eller standpunkter.

Håndtering af konflikter er overordentlig vigtig, fordi ubehandlede konflikter optager vores mentale energi i meget stor grad og ofte fastholder os i fastlåste og ukonstruktive tankemønstre og handlinger. Færdigbehandlede konflikter derimod giver os mulighed for at se fremad og giver rum til ny udvikling, nye erkendelser og perspektiver og efterlader ingen negative rester.

På KGI’s proceskonsulentuddannelse arbejder vi med konflikter på fire niveauer:

  1. Vi arbejder med konflikttrappen for at give en teoretisk og praktisk forståelse af de forskellige niveauer i en konflikt.
  2. Vi arbejder med at se modstand som en ressource, hvilket gør alle konflikter i livet lettere at håndtere
  3. Vi bruger Encounter modellen som den praktiske konflikthåndteringsmodel
  4. Vi arbejder altid i win-win – den tilfredsstillende udgang – målet med forhandlingen – skal være en win for alle involverede parter.

Vidste du, at der kan findes en ressource i en hvilken som helst konflikt?

Vidste du, at konflikter udvikler – hvis de håndteres?

Vidste du, at konflikter på arbejdspladsen er de fleste arbejdspladsers hovedudviklingsområde?

Du kan læse mere om KGI’s proceskonsulentuddannelse her

 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)