Interview med Lea Hamburger, O4

Lea Hamburger, som er HR-chef i AP Pension, har netop afsluttet sin coachuddannelse hos KGI og i det følgende interview fortæller hun, hvorfor valget faldt på KGI og hvorfor hun synes, at kombinationen mellem gestalt og coaching er så stærk. 

Interview med Lea Hamburger, O4

Hvorfor blev Gestaltcoaching din retning?
Jeg har i en årrække været interesseret i gestaltpsykologien, og blandt andet skrevet opgave om gestaltpsykologi, da jeg læste psykologi som sidefag. Senere fik jeg mulighed for at prøve et ugekursus med gestaltterapi som omdrejningspunkt. Det var dog med en mere ”Oldschool” (konfronterende) version af gestalt, som jeg ikke havde lyst til at uddanne mig videre inden for, og i et par år var jeg derfor noget i tvivl om, i hvilken retning jeg skulle gå. For 3 år siden fortalte en god kollega så, at hun var begyndt på KGI på terapeutlinjen og dialogerne med hende gjorde mig nysgerrig  på at undersøge uddannelsen nærmere. At valget så siden er blevet organisationslinjen hænger for mit vedkommende sammen med, at jeg her har fået en uddannelse, som jeg umiddelbart kan bruge i mit arbejde – kombineret med en dybde og en seriøsitet, som jeg ikke oplevede, at jeg kunne finde andre steder.

Hvorfor faldt valget på KGI?

I forlængelse af ovenstående, så oplevede jeg, at hvis jeg skulle finde det rette mix i én uddannelse, dvs. rettet mod HR og som samtidig indeholdt det gestaltteoretiske fundament, så var KGI det oplagte valg.

Lever KGI op til de forventninger du havde?

Det synes jeg bestemt at uddannelsen gør. Planen har fra starten været, at jeg gerne ville tage samtlige 4 år og dermed blive organisationskonsulent, så dermed er jeg som certificeret gestaltcoach halvvejs.

Der er været administrative områder, hvor jeg oplever, at det godt kan mærkes, at uddannelsen stadig er ung, men så længe jeg ser, at mit uddannelsessted er i rivende udvikling, er oprigtigt dedikeret til at være en seriøs uddannelse og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten i undervisningen, så lever de op til mine forventninger.

Hvordan manifesterer den læring du modtager sig i din dagligdag?

Det lyder måske lidt flot, men jeg vil sige, at det manifesterer sig på alle områder – såvel arbejdsmæssigt som privat. At gå på KGI, om det er på terapeutlinjen eller organisationslinjen, har stort fokus på den personlige udvikling, og det smitter naturligvis af på alle livets områder.

Hvordan forestiller du dig at kunne bruge din uddannelse?
Nu er jeg som sagt kun halvvejs, så det synes jeg i og for sig er lidt tidligt at være helt præcis omkring – men jeg har en forventning om, at jeg i takt med den læring, jeg får over de kommende 2 år vil blive i stand til at arbejde fænomenologisk med gruppe- og forandringsprocesser i min organisation.

Hvad er særligt ved KGI?
Det er en ung uddannelse, der hele tiden er i bevægelse, som har mange ambitioner, og som har det som en del af sin mission at have både en terapeut- og en organisationslinje. Og så er der et konstant fokus på hele tiden at ville være bedre, at tage ved lære og at lytte – og at udvikle uddannelsen i samarbejde med de studerende – det synes jeg er vigtigt.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)