• Af Nina Reventlow
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Andet

Stemningsbilleder fra en ”forandring for livet” oplevelse

KUL2 – kompetenceudvikling for ledere, kursus i fire moduler
Beskrevet af Charlotte Riberholdt Winther

Min rejse med KGI startede for 1½ år siden. En god ven havde anbefalet mig 2-dages gratiskurset med fokus på coaching, ledelse, grupper og personligt lederskab. Det blev en øjenåbner for mig. Relationer, der er kørt skævt, kan jeg faktisk ændre ved at være opmærksomt til stede; ved at lytte med indlevelse til modparten, mærke efter min egen reaktion og trække vejret dybt! Det blev starten på helt nye typer af relationer både arbejdsmæssigt og privat – med store konsekvenser til følge.
Først lærte jeg om kernen, udviklingszonen, den optimale udviklingszone, kontaktgrænsen og non-awareness (angst) zonen som et kontinuum, som vi skal lære at bevæge os ind og ud af for at kunne være i balance med os selv.
Dernæst lærte jeg om inder-, mellem- og yderzonen; at være opmærksom på, hvad jeg mærker (indre fornemmelser og følelser), hvad jeg tænker og hvad jeg oplever (ser, hører, smager, lugter). Her igen er balancen vigtig.
Vi lærte også om kontaktstile, forsvarsmekanismer og anerkendende kommunikation.
Jeg fik lyst til mere. Så da kurset KUL2 blev udbudt med start lidt inden jul, så sprang jeg til. Vi var syv på holdet. Da vi startede, havde vi ingen anelse om, hvad denne gruppe og dette kursus ville betyde for os. Vi startede med teamudvikling, gruppedynamik og mindfulness. Og vi kom i gang med at sætte os professionelle, personlige og private (relationelle) målsætninger. Derefter lærte vi om personligt lederskab, ansvar og eksistens; kan og vil jeg vælge selv eller vil jeg flyde med strømmen, det store ”man”? Senere kom vi ind på situationsbestemt ledelse, forsvarsmekanismer og feedback. Det handlede bl.a. om, hvordan det man ser i andre afspejler ens egen situation; vi forstår andre ud fra, hvordan vi forstår os selv. Vi kom også ind på det at arbejde med modstand – hos os selv og hos andre.
Til slut handlede det om anerkendende kommunikation, stresshåndtering samt det coachende lederskab. Kronen på værket var, at vi ved den afsluttende festmiddag holdt hyldesttaler om os selv for hinanden – det var en meget berusende oplevelse. Vi rundede desuden af med at sige farvel til det, vi ikke længere havde brug for. Imellem modulerne var der individuel coaching og møder i mindre netværksgrupper, hvilket bidrog til at gøre hele forløbet meget intenst og vedkommende. Mit primære udbytte er, at jeg er blevet en mere autentisk og nærværende leder.
KUL2-gruppen betyder den dag i dag rigtig meget for mig. Vi kender hinanden på en måde, som kun få kender os. Vi er der for hinanden på en helt speciel måde. For mig personligt har det betydet, at jeg har truffet nogle drastiske beslutninger. Jeg har valgt at forfølge mine drømme og leve livet fuldt ud – i overensstemmelse med mine dybeste overbevisninger og i respekt for mig selv og mine kære. Det giver selvværd, også når jeg bevæger mig ud på dybt vand. Jeg ved, hvor jeg har min uforanderlige kerne og mine udfordringer – hvad der giver energi og hvad der føles rigtigt! En sand forandring for livet.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)