• Af Nina Reventlow
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Andet

Interview med Claus Andersen, T4

Claus er studerende på 3. år på terapeutuddannelsen. Jeg får meget hurtigt en fornemmelse af, at tale med en mand, der af mange personlige grunde har truffet en række bevidste valg i sit liv – herunder gestaltterapien og KGI.

Hvorfor blev Gestaltterapien din retning?
”Gestaltterapien blev min retning af meget personlige årsager. Jeg havde gennemgået en eksistentiel krise og oplevede, at jeg havde en tendens til at gentage nogle bestemte mønstre i forhold til kærlighedsrelationer. Inspireret af min søster og min bror, som er psykolog, besluttede jeg, at jeg ville forsøge at finde ud af, hvad der var af uddannelser, som kunne være relevante for mit personlige arbejde. KGI’s ”Gratis Kursus” kom op, da jeg surfede på nettet efter uddannelser. Gestaltterapien, som tager udgangspunkt i det eksistentielle, passer godt ind i mit livssyn. Så jeg meldte mig til Gratis Kursus i april 2011.”

Hvorfor faldt valget på KGI?
Direkte adspurgt om hvorfor valget faldt på KGI svarer Claus prompte ”Da jeg mødte Nelli og Marianne (de to undervisere) på kurset – så tænkte jeg, ”Sådan vil jeg også være!”
Så mødet med KGI repræsenteret ved Nelli og Marianne og kombinationen af gestaltterapien med det eksistentielle metaperspektiv var udslagsgivende.

Lever KGI op til de forventninger du havde?
Indtil videre, ja – det er en lang udvikling – en proces som bliver hjulpet af mødet med medstuderende og lærere – og måden processen bliver faciliteret på er fremmende for processen.
Det virker fremmende, at der bliver stillet spørgsmål til det, man siger – at blive set – morgenrunderne hvor man melder ind og fortæller hvor man er i livet. Opmærksomhed og kontakt – at blive set og hørt giver tillid og tryghed. Min underviser, Niels Bekkevold genererer tillid og tryghed. Der er en tilgang – en håndtering af kontakten, som jeg oplever speciel – det er et menneskesyn.

Hvordan manifesterer den læring du modtager sig i din dagligdag?
Jeg er blevet meget mere rummelig. Har åbnet for en nysgerrighed i forhold til andre mennesker. Litteratur om tidlig tilknytning koblet med eksistentialismen manifesterer sig i mit parforhold – tilknytningsstilene har været vigtig – en skelnen mellem hvad bringer jeg selv med og hvad møder jeg? En åbenhed i forhold til andre mennesker – ”du ændrer dig først, når du bliver den du er” – Perls læresætning har været inspirerende – vi må møde mennesker, som dem de er – vores udgangspunkt kan ikke være, at vi kan eller skal ændre dem. Min tilknytningsstil kaldes i fagsproget ”den ambivalente” – når jeg datede – var det lidt usikkert – spænding i maven – i det nye forhold er det anderledes – Jeg har en åbenhed i forhold til, hvordan jeg har det – og oplever det fantastiske i at blive mødt lige der. ”Be yourself everybody else is taken”. ”Jeg – og du.”

Hvordan forestiller du dig at kunne bruge din uddannelse?
”Tiden vil vise hvad der skal ske, men umiddelbart kunne jeg tænke mig at arbejde sexologisk og eksistentielt og det er nok to lidt uadskillelige størrelser. Lige nu er jeg dog mest optaget af min egen proces. Og tiden vil vise, hvad der skal ske. Jeg vil gerne bibringe inspiration og sætte gang i tanker og refleksion hos mine venner.

Hvad er særligt ved KGI?
”Jeg har mødt nye mennesker på min uddannelse, som har fået stor betydning for mig – vi har delt nogle ting – dybe ting og private ting – det er en helt speciel oplevelse at dele så personlige ting, som jeg ikke har delt med mine venner. Det, at de er vidner til min proces, er stort.”

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)