• Af Søren Bruun
  • Publiceret den:
  • Tilhører kategorien:
    Andet, Coaching

Godt psykisk arbejdsmiljø

Så er det dokumenteret…. igen – fokus på godt psykisk arbejdsmiljø virker og er nødvendigt.

Jo bedre det psykiske arbejdsmiljø er, jo lavere er sygefraværet. De steder, hvor der er et ”dårligt” psykisk arbejdsmiljø, er hver medarbejder i gennemsnit syg ni dage om året. Hvis der derimod er et ”godt” arbejdsmiljø, er sygefraværet kun næsten halvt så stort, nemlig fem dage om året i gennemsnit.

Det viser en ny undersøgelse fra Lederne, som offentliggøres i dag. 1.873 ledere har deltaget i undersøgelsen.

Dette er endnu et vidnesbyrd om, at der er god økonomi i at have et godt psykisk arbejdsmiljø. Sygefraværet er virkelig noget, der kan mærkes på bundlinjen. Derfor er trivsel et område, som ledere har og fortsat bør have stor fokus på.

Fokus på vigtigheden og værdien af det psykiske arbejdsmiljø har gennem de senere år været stærkt stigende. Denne undersøgelse tager temperaturen på det psykiske arbejdsmiljø og sætter fokus på, hvilke faktorer der har betydning for, om det psykiske arbejdsmiljø er godt eller dårligt. Hvad betyder virksomhedens aktuelle situation og rammebetingelser for det psykiske arbejdsmiljø? Og hvilken rolle spiller ledelsens håndtering og indsats for, om det psykiske arbejdsmiljø vurderes som godt eller dårligt? Det er nogle af de spørgsmål, denne undersøgelse besvarer.

Undersøgelsen sætter også fokus på omfanget af konflikter på arbejdspladserne, og hvad de hyppigst forekommende årsager til konflikter er. Undersøgelsen belyser desuden omfanget af mobning på arbejdspladserne.

Du kan læse undersøgelsen i sin fulde længde her

 

Kilde: Lederne

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu, du kan være den første.

Opret kommentar

  • (will not be published)